Belbin in individuele coaching

Ellie Roetgerink Consultancy | Nieuws | Belbin benadering

Was het het al bekend hoe je Belbin succesvol kunt toepassen bij teamcoaching, nu is er het boek hoe je Belbins model kunt gebruiken bij individuele coaching en loopbaanbegeleiding!

En zoals Rob Groen mij liet weten:

Een praktisch en opgewekt vertel-boek, geredigeerd door José Houweling en mij, en met de bijdragen van 10 ervaren Belbin coaches.
Zo vind je er verhalen over het bij de coaching gebruiken van de Belbin-testserie (Evert Hulleman), van Interplace (Rob Groen), over de match in teamrollen tussen coach en coachee (Edwin de Wit en Richard de Wit) en effectieve coaching-on-the-job (Anita Reezigt)
Over hoe je Belbin kunt combineren met Voice Dialogue (André Witbreuk), Kernkwadranten (Hanneke Laarakker), systemisch werken (Sandra Ahlers) en De Roos van Leary (Bert van Dijk).
Een veelzeggende review door Marijke Lingsma en Ger van Doorn, waarin zij het coachen met Belbin relateren aan hun vijf kritische succesfactoren voor coaching. En een paar praktische bijlagen over het coachgesprek met de verschillende teamrollen”.

Het moet gezegd: het boek leest makkelijk en lees je bijna in een keer uit!

Ook een boek dat je laat nadenken over hoe je je vaardigheden kunt verbeteren in je contacten met medewerkers en leidinggevenden!

Het boek is uitgegeven bij Academic Service, als je het vandaag bestelt bij bol.com of managementboek.nl heb je het morgen in huis!

Nieuwsartikelen