Meer meesters voor de klas

Ellie Roetgerink Consultancy | Nieuws | Meesters

Meer meesters voor de klas! Dit is niet alleen een punt uit de strategische agenda van OCW, maar het is ook een speerpunt voor alle pabo’s in Nederland.

Volgens de KPZ in Zwolle geven de kinderen zelf aan dat zij heel tevreden zijn met hun juffrouw, maar ook heel graag een keer les willen krijgen van een meester.

KPZ: De laatste jaren zijn er verschillende initiatieven geweest om aandacht te vragen voor ‘meer meesters voor de klas’. Zo heeft er vorig jaar een ‘Veel Meer Meester-trein’ gereden van Leeuwarden naar Eindhoven. Dit heeft niet alleen veel publiciteit opgeleverd. Nog belangrijker is dat we jongens meer bewust hebben kunnen maken van de mooie kanten van het beroep leraar basisonderwijs. Een aantal jongens, die mee hebben gedaan met de  ‘Veel Meer Meester-dag’ zijn dit studiejaar begonnen met de pabo.

Dag van de Leraar!
Tijdens de Dag van de Leraar op woensdag 5 oktober wordt op een ludieke manier opnieuw aandacht gevraagd voor ‘meer meesters voor de klas’. Dit werd gedaan door het lanceren van de videoclip Meesterlijk, gemaakt door de band DAS. DAS bestaat uit (oud) KPZ studenten Mark Nijkamp, Menno de Bruijn en Jesper Koreman. Mark en Menno zijn inmiddels meesters en Jesper is aan het afstuderen.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken vraagt KPZ je om hulp! Wil je deze videoclip delen op social media op woensdag 5-10 vanaf 5 over 10? KPZ vraagt studenten en collega’s, vrienden, familieleden en iedereen die je kent om de video te delen. Zo gaat deze boodschap op de Dag van de Leraar VIRAAL!

Nieuwsartikelen