Ondertussen in Botswana ….start (moes)tuinproject in Maun

Ellie Roetgerink Consultancy | Nieuws | Moestuinproject Botswana

Het openen en weer sluiten van de dagbesteding leidde tot veel teleurstelling bij de ouderen in het Day Care Centre in Maun in Botswana.

Met een beperking van 7 ouderen per dag is het Day Care Centre in Maun nu toch open waarbij alle voorzorgsmaatregelingen in acht worden genomen.

De ouderen zijn de koude wintermaanden juni en juli goed doorgekomen dankzij giften van kleding en dekens van verschillende bedrijven. Daarnaast wordt de watervoorziening waarover het Day Care Centre kan beschikken, bijzonder gewaardeerd.

Steeds meer ouderen maken gebruik van de douche en genieten van schone kleding, gewassen in een nieuwe tweedehands wasmachine (geschenk van Nederlanders met een B&B in Maun).

Ook zijn er inmiddels enkele bomen en struiken geplant waaronder een aantal papaja’s. De ouderen kunnen niet wachten op de eerste vruchten. Omdat een aantal ouderen graag meehelpt, is het (moes)tuin project gestart. De opzet is zodanig dat ouderen op sta-hoogte mee kunnen helpen. Op het terrein is er nog volop ruimte voor meer bomen en struiken.

Vanuit Nederland ondersteunt de Stichting Polokong dit project!

Wil je meehelpen en ook een donatie geven om het (moes)tuinproject tot een succes te maken?

Kijk hier voor meer informatie en de wijze waarop je kunt doneren.

Nieuwsartikelen