Botwaanse Beauty Bogwasi: Behoud taal Setswana

Ellie Roetgerink Consultancy | Nieuws | Setswana

Tswana of Setswana is een Bantoetaal die wordt gesproken in Botswana door meer dan een miljoen mensen en in het aangrenzende gebied Zuid-Afrika door meer dan drie miljoen Batswana. In mindere mate wordt de taal ook gesproken in Zimbabwe en in Namibië.

De Botswaanse Beauty geeft les in deze taal en ze heeft voor de reiziger die naar Botswana wil taalgidsen uitgebracht: Englisch Setswana (ISBN 978-99968-0-228-7) en Setswana Wort für Wort (ISBN 978-3-8317-6505-8).

Deze boeken voegen waardevolle informatie toe aan je reis- en tourervaring: de taal en de cultuur. Ze geven je informatie over het land, de mensen die er leven, de taal die zij spreken en de dieren en vogels die er leven.

Engels is de officiële taal van Botswana. Bijna iedereen spreekt dat dan ook. Gangbaarder in de onderlinge omgang is echter de taal Setswana, die zo’n negentig procent van de bevolking van huis uit heeft geleerd.

Ga je binnenkort naar Botswana of ben je geïnterresseerd google dan op haar naam of bovengenoemde titels, zoek haar op op Facebook of stuur haar een mailbericht op haar gmailadres (bbogwasi)!

Het was leuk haar te hebben ontmoet in Maun in Botswana afgelopen september. Naast het feit dat ze zich sterk maakt voor de taal Setswana zet zich in Maun ook in voor o.a. het Polokong Elderly Care Project: het Ouderenzorg project. Met als doel om ouderen zich speciaal te laten voelen en de rest van hun leven in waardigheid te laten leven. Dus zorgen voor voedsel, kleding, veilig gehuisvest en aandacht!

20190911_0004-1-.jpg

Nieuwsartikelen