Steun vanuit NL voor maaltijden en voedingsdrank ouderen in Maun (Botswana) hard nodig

Ellie Roetgerink Consultancy | Nieuws | Zorg

Op dit moment worden in de hele wereld de gevolgen van Covid-19 gevoeld. Ook Botswana lijdt hier zwaar onder. Het treft ook de ouderen woonachting in Maun toerismehoofdstad van Botswana met de Okavango Delta binnen handbereik.

Met de recente oprichting van de Stichting Polokong in NL werken de bestuursleden Marianne Sprey, Huub Claessen en Conny Berends momenteel hard om de continuïteit van het gelijknamige project in Maun (Botswana) te borgen.

Het project Polokong voorziet erin dat zorg en dagopvang aan ouderen in Maun wordt geboden. Het toerisme dat een belangrijke inkomstenbron is droogt vrijwel helemaal op waardoor het project Polokong hier onder lijdt. De schenkingen (donaties) van de locale safari companies en tour operators worden stopgezet of worden verminderd. Dit maakt dat het voortzetten van de zorg en dagopvang van de ouderen in Maun een steeds grotere uitdaging wordt.

Voor deze ouderen werd In november 2019 is een dagbesteding gestart waar ouderen uit Maun erg van genoten. Helaas is het gebouw waarin dit kon plaatsvinden vanwege Covid-19 nu gesloten. Marianne Sprey, voorzitter van het bestuur, zelf woonachtig in Maun (Botswana) als aanbieder van avontuurlijke safari’s en dit project actief steunt, hoopt dat de dagbesteding snel weer heropend kan worden. Ook hoopt zij dat het vervoer van de ouderen door een plaatselijk bedrijf weer opgestart kan worden.

Vanwege de economische gevolgen van Covid-19 is het nog maar de vraag of dit bedrijf straks weer zorg kan dragen voor het vervoer van de ouderen.

De locale initiatiefnemers dromen van de aanschaf van een eigen busje, zodat zijzelf met vrijwilligers kunnen zorgen voor het vervoer van de ouderen naar de dagbesteding. Alsook het rondbrengen van maaltijden en voedingsdrank voor de ouderen die dit hard nodig hebben kunnen voortzetten.

Voor meer informatie over de inzet van Marianne voor het project in Botswana klik hier.

Donaties zijn welkom op NL13TRIO0788945424 t.n.v. Stichting Polokong.

Binnenkort kunt u meer lezen op de eigen website van de Stichting Polokong. *

Polokong betekent plaats van Verlossing

Nieuwsartikelen